Mesajlarınız Bizim için Önemlidir - www.rizeyaylalari.com


Biz www.rizeyaylalari.com  olarak Rize İli’nin tüm yaylalarından bahsedeceğiz. Rize’nin bütün yaylalarını gezecek, www.rizeyaylalari.com olarak birçok farklı illerin yaylalarına da gideceğiz.

Yaylalar,  keşfedilmesi gereken, yeryüzünün doğal güzellikleri arasında ki, insana huzur veren ve bunun karşılığında sadece kendi ziyaretçisinden insan olabilmenin olgunluğunu bekleyen mütevazı yerleşim yerleridir.


Gezme arzusu, değişik yerleri keşfetmek ve görme arzusu insanoğlunun yaradılışı gereği doğasında var olan bir istektir. Bu her insanoğlunun kendi yaşam kültürü, anlayış ve eğitim seviyesi, akli melekelerini kullana bilme iradesi ile şekillenip yönlenir. Buna yön veren insanın sadece kendisi değil, içinde yaşadığı toplumun ve o toplumu yönlendiren birçok etkenin katkısı var.

İnsanoğlu cehaletle mücadele de pes edince.

Aydınlar aydın olmayı sadece okumak zannedip, okuduklarını çevrelerindeki insanlara aktaramayınca.

Okuyan okuduğundan hiçbir şey anlamayınca.

Din ibadet değil de ticaret unsuru olarak kullanılmaya başlayınca.

Çoban yaylasında ki sürüyü satıp şehre inince ve şehirde açılmış olan gözü yeniden onu yaylasına geri getirdiğinde. Artık çoban eski çoban değildir, yaylada kendini devletin kendisi olduğunu zannedince.

Ortaya Ayder Yaylası gibi yayla olma özelliğini terk etmiş yerleşim yerleri çıkabilir. Bu demek değildir ki  Ayder Yaylası hala bir yayla değildir.

Ayder Yaylası Rize İlinin olduğu kadar Kara Deniz Bölgesi için hatta küresel anlamda düşünüldüğünde Türkiye'nin önemli, Turizm Merkezi ilan edilmiş olan yaylalarından biridir.


Ayder Yaylası sorunları bir kesimin ya da kişinin değil, bir toplumun hatta o toplumun yaşam standartlarını tetikleyen küresel sorunlar zincirinin sadece ufak bir halkasıdır.
Ayder Yaylasının olası sorunları dışında ki var olan diğer sorunları yaylanın ya da yayla halkının kendisi ile ilgili sorunlar değildir.

Ayder Yaylası Halkı kendi yaylalarının bu gün ki değerini, insanların sadece ulusal anlamda değil küresel anlamda böylesine bir ilgi ile ziyarete geleceklerini nereden bilebilirlerdi. Düşünemedikleri bir anda, adeta oldubittiye gelen anlık birtakım olaylar zinciri Ayder Yaylasını Turizm Merkezi konumuna getirdi. 

Eğitimsiz ve işin ehli olmayan insanlar çalışmalar yaptı. Bu gün ki Ayder bu çalışmaların eseridir.

Mesele kimin ne yaptığı değil, kimin ne yapabileceğidir.
Aydının demekle aydın olunmuyor.
Yaylacıyım demekle yaylacı olunmuyor.
Dindarım demekle dindar olunmuyor.

70 yaşında ki bir bayan, sayfa ziyaretimizin, Facebook Sayfamız mesaj bölümünden bize iletmiş olduğu sitem dolu bir mesajına cevaben yazmış olduğumuz bir blog yazısıdır.

Yazının bu kısmı sadece bize mesaj atan bu ziyaretçimizle ilgilidir.

70 yaşında bile sizde var olan bu enerji ve bu gezme tutkusu daim olsun. Yaylalar sağlıklı insanların sağlığına sağlık, rahatsız insanlara umut katar. Yaylalar aşılması zor dağ eteklerine kuruludur. Lakin insanoğlunun azmi ve kararlılığı, aldığı doğru kararlar, aşılması zor o dağ eteklerine bir insanı 70 yaşında olsa bile getirebiliyor.


İnsanoğlunun ulaşabildiği her yerde birçok sorun var. Bu sorunların çoğu olası sorunların dışında yapay sorunlar. Yani insanoğlunun kendi kendine üretmiş olduğu, sorun olmayan ama sorun olarak görülen şeylerdir.

Bir insan neden sorun olmayan bir şeyi sorun olarak görür bunu biz www.rizeyaylalari.com olarak henüz çözemedik!

Ayder Yaylası’nın birçok sorunu olsa bile, yukarıda ki yazımızda bunların bir kısmından söz ettik. Bahsetmiş olduğunuz konu kesinlikle Ayder Yaylası ile ilgili bir sorun değildir. Bu sizin kendi kişisel sorununuz olabilir. 
Yaylalar insana hayal kırklığı değil hayalden öte şeyler yaşatır. Yaylalara insan görmeye değil, kendi insanlığınızı bu yeryüzünün eşsiz cennetlerinde görmeye gelin. Bunu başara bilirseniz yeryüzünün saklı cennetlerini ziyaretten, başaramazsanız acizlerin uğrattığı hayal kırıklığından nasiplenmiş olursunuz.

Doğanın Kalbine Seyahat…www.rizeyaylalari.com







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rize Yaylaları - Elevit Yaylası (Yayla Köy)

Türkiye'de Kültür Turizmi