Doğanın Kalbine Seyahat / Rize Yaylaları


Rize ilinin doğal güzellikleri ile ilgili bir çok makale / yazı okumuşsunuzdur. Okumayı sevmeyenler yada okumayı tercih etmeyenler, konuşulanlardan duymuş, konuşmalarında söz etmiştir. Kimilerinin gezi plan ve programları dahilinde olan, kimilerinin ise planladıkları şekli ile gezip gördükleri güzellikler  arasında olan Rizenin doğal güzelliklerinin kaynağı Rize Yaylaları.


Rize’nin bir çok yaylası var. Bu yaylaların tamamı elbette ki bilinen ve tanınan yaylalar arasında değil. Rize Yaylaları’nın tamamını tek tek ele alacak, bu yaylaları gezecek, tanıyacak  ve tanıtacağız. Uzun bir süreç…
Çamlıhemşin-Ayder Yaylası ve İkizdere-Anzer Yaylası Rize Yaylaları’nın en çok bilinen ve tanınan yaylaları arasında aynı zamanda Rize Yaylaları’nın Turizm Merkezi olan yayaları arasında. Her ikiside Rize’nin Dünya çapında bilinen ve tanınan yaylalardan…


Eskiden sadece yaz aylarında gidilen ve yaylacılar tarafından geçici konklama yerleri olarak kullanılan bu doğa harikası yerler şimdi Turizm ve Turizm Merkezi yerleri olarak kullanılyor. Sadece yaz aylarında değil kiş ayları içinde vazgeçilmez, ilgi çekici tatil yerleri arasında yer alıyor.
Yeşilin her tonunu yaz ve kış ayırımı yapmaksınızın insan oğluna sunan Rize’nin doğası yaz aylarında yaylaları ile daha bir başka sürete bürünüyor, çiçeğin binbir tonu, şeklini ve kokusunu insana sunuyor.
Değişen dünyanın yeni şekli, bu yeni şeklin farklı ihtiyçları, bu ihtiyaçları karşılamanın arayışı, farkında olmasada insanı bir noktaya getiiriyor.
İşte bu noktanın adına Rize Yaylaları deniyor.
Rize Yaylaları’na nereden nasıl gidilir?
Nereden geçerek nereye gidilir?
Kaç kilometreden sonra kaç kilometre daha gitmek gerekir?
Bu ve bunun benzeri bir çok sorunun cevabını aşağıdaki link adresine tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Rize Yaylaları Yol Haritası

Rize Yaylaları denince ilk akla gelen şeylerden biri olan,  “Yeşil Yol” dan bir başka yazımızda bahsedeceğiz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rize Yaylaları - Elevit Yaylası (Yayla Köy)

Turizmin Kültür Üzerindeki Olumsuz Etkileri