SCN Rize Yaylaları Bloğu


Bir ili tanımak, bilmek o ilin yaylalarını tanımak bilmek anlamına gelmez.   Bir ili görmek, gezmek o ilin var olan dünyasından haberdar olunduğu anlamına gelmez.



Bir çok ilim önce kendi kimliği, kültürü sonra o ile bağlı yayla kimliği ve yayla kültürü vardır. Yayla Kültürü’nü bilmek, anlamak, tanımak Yaylaların bağlı bulunduğu İl’in Kültürü’nü bilmek, anlamak, tanımakla eş değer değildir.


Yaylaları bulunan her ilin kendi kültürel dünyası içerisinde saklı bir dünyadır Yayla Kültürü. O saklı dünyanın keşfi elbette ki o ilin keşfi ile başlar çoğu zaman ve o saklı dünyaya imrendirici bir kapı aralar.


Kültürler insan topluluklarının kimliği niteliğinde, insan topluluklarının yaşamış olduğu coğrafi konun, içerisinde bulundukları doğa o kültürün belirlenmesin de söz sahibi konumunda. Değişmeyen coğrafi konum, değişen doğa, buna paralel olarak şekillenen Kültür.


İnsan hayatının değişimlerini önemli ölçüde etkileyen faktörlerin en başında değil, bu faktörlerin değişim zemini olan doğa. Tüm değişimler bu zemin üzerinde gerçekleşir. Değişimin şekli yeni kültürleri belirlediği gibi var olan kültürün de yeni şeklini belirler.


Yayla’dan, Yayla Kültüründen, geçmişinden, bu gününden, yarınından bahsedeceğiz; scnrizeyaylalari.blogspot.com.tr adresinde ki Rize Yaylaları boloğun da.


Rize Yaylaları bloğu sistemSCN bünyesinde faaliyet gösteren, Rize Yaylaları ile ilgili açılmış olan tüm yayla bloglarının ana tanıtım bloğudur. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rize Yaylaları - Elevit Yaylası (Yayla Köy)

Turizmin Kültür Üzerindeki Olumsuz Etkileri