Sislerin Arkasındaki Saklı Güzellikler

Rize Yaylaları arasında en çok bilinenlerinden biri olan Ayder Yaylası için yapmış olduğumuz gezi planımız Çamlıhemşin’e vardığımızda değişikliğe uğradı ve kendimizi Çiçekli Yaylada bulduk.


Fırtına Vadisi boyunca birçok yerde kısa sürelide olsa durakladıktan sonra Çamlıhemşin’e 55-60 km uzaklıkta olan Çiçekli Yayla’ya ulaştık. Çiçekli Yaylaya varıncaya kadar yol üzerinde insana dur diyen bir çok ilgi çekici mekan, tarihi yapı ve tesis var.


Zil Kale yolumuzun üzerinde bulunan tarihi mekanlardan biri. Tarihi oldukça eski zamanlara dayanıyor. Başka bir gezi programımızda Zil Kale’yi detaylı olarak anlatmayı düşünüyoruz. 


Zil Kaleyi geçtikten sonra uğranması gereken ve uğramış olduğumuz yerlerden biri; Çat.


Elevit Deresi ve Fırtına Deresinin birleştiği noktada bulunan Çat Vadisi bu bölgedeki yaylalara ulaşımda kavşak görevi görmektedir.


Çat Vadisin de bulunan Mafratoğlu Çat Dinlenme Tesisleri’nde yaklaşık bir saat gezindik…


Çat Vadisi Doğaseverlerin ilgisini çektiği kadar Arıcılık yapan kişilerinde ilgisini çekmektedir.  Bölgede geleneksel yöntemlerle sürdürülen arıcılık faaliyetleri yapılmaktadır.


Eskiye nazaran oldukça azalmış olan, bitme noktasında olan yaylacılar ve yaylacılık. Arıcılık yapan kişiler ve doğa severler Rize Yaylalarının konukları arasında olanlar.


Geçit vermez Vadi ve Dağların arasında ki Rize Yaylaları artık günü birlik turlarla bile gezilip görülebilecek olan yerler arasında. Yılın 12 ayı, dört mevsim doğa severlere kapısını açmış durumda. 


Tüm imkânların olmasına rağmen yinede insana dur diyebilen bir doğa ile karşı karşıyayız. Fırtına Vadisi, Kaçkar Dağları sislerin insanoğluna vereceği izin kadar güzelliğini size sunar. Bazen tüm güzelliklerini yoğun bir sis tabakasının arkasına saklayabilir. Bununla yetinmeli fakat unutmamalısınız; Kaçkar’ın saklı güzellikleri hala orada, sislerin arkasında. 






















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Turizmin Kültür Üzerindeki Olumsuz Etkileri