Baş Yayla Yayla Tanıtım Bloğu



Rize Yaylaları’nın önemli yaylalarından biri olan Baş Yayla tanıtımı için hazırlamakta olduğumuz www.scnrizeyaylalaribasyayla.blogspot.com.tr/ alan adı ile blogger üzerinden yayın yapacak olan Baş Yayla bloğumuz açıldı.

Yaylanın tanıtımı için Turizm seyahat kapsamında tanıtıcı ve paylaşımcı görsel, yazılı ve sesli tanıtımlarımız bloğumuzda yer alacak. Blog içeriği sistemSCN çizgisi doğrultusunda olmakla birlikte, blog okuyucu ve takipçilerimizin geri bildirimleri ile, yine sistemSCN çizgisi doğrultusunda şekillenecek.
SistemSCN, sistemin tanıtımı ve anlaşılması için açmış olduğumuz bloğumuz da ayrıntılı bir şekilde ve belli bir sürecin her aşamasında doyurucu bir içerikle yayınlayacağımız makale türü yazılar ile okuyucu ve blog takipçilerimiz ile paylaşılacak.


Bir kere daha belirtelim ki tüm çalışmalarımızın ana hedef kitlesi blog yazarları ve söz konusu bloğun içerik konusu itibari ile o içerik konusuna ilgi duyan blog okuyucu ve takipçileridir. Bu yüzden yazılıp yayınlanan her blog yazımız, bu üç ana hedef kitlesi değerlendirilerek / göz önüne alınarak yazılır.
Baş Yayla bloğumuzun açılışı münasebetiyle değinmiş olduğumuz konular yayla ile ilgili görünmese de her üç ana hedef kitle göz önüne alınırsa içerikte bir sorunun olmadığı anlaşılacaktır.
Baş Yayla, Ayder Yaylası tanıtım bloğumuzda kısaca değindiğimiz o malum karışık olan yada en azından tam manası ile açıklığa kavuşturulmadığına inandığımız konuyla somut olarak karşımıza çıkmaktadır.
Baş Yayla yapmış olduğumuz araştırmalardan edinmiş olduğumuz bilgilere göre Hemşinliler tarafından kullanılır. Çamlıhemşine bağlı, Orta Köy ve Baş Köy köylüleri tarafından kullanılan bu yaylamızda, yayla kültürü dediğimiz ve milletleri birbirine bağlayan ana yaşam unsuru olan bağ belirgin bir şekilde göze çarpmaktadır. Bu bağlılık milletlerin bir başka millet ile aralarında ki bağ değil, bir milletin kendi içerisinde ki bağıdır. Konuya ilerleyen zamanlarda yazacak olduğumuz yazılarda ayrıntılı olarak değineceğiz.


Yayla tanıtım çalışmalarımız sırasında üzerinde duracak olduğumuz konulardan biride yaylalar ve bu yaylaları kullanan köylüler arasında ki farkın ayırt edilmesidir. Bir köy o köyün köy halkından oluşur lakin bir yayla birkaç köyün bazı köylülerinin bir araya gelmesi ile oluşur. İşte burada “Yayla Kültürü” dediğimiz olgu ortaya çıkar. Konuyu “Yayla Turizmi ve Yayla Kültürü” kapsamına indirgeyerek bu doğrultuda ele alacağız.
İnsanoğlunun arayışı hiçbir zaman yeni şeyleri keşfetmek için değildir, sadece kaybettiklerini arama çabası içindedir, ne var ki bunu insanoğlunun kendisi bilmez.

Gideceğimiz her yaylaya oraları bilmiyormuşuz gibi gideceğiz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rize Yaylaları - Elevit Yaylası (Yayla Köy)

Turizmin Kültür Üzerindeki Olumsuz Etkileri