Yaylalar Neden Ulaşımı Zor Dağ Eteklerine Kuruludur


scnrizeyaylalari olarak yapılması gerekenin en iyisi ile değil, yapmış olduğumuz çalışmaların en iyisi ile blog okuyucu ve takipçilerimizin karşısında olacağız.
Genel olarak, sadece yayla tanıtım çalışmaları ile ilgili içerik oluşturacak olan yayla tanıtım bloglarımız, sadece Rize Yaylaları tanıtımı için içerik oluşturacak. Bunun yanında, tanıtımını yapmış olduğumuz yaylaların bulunmuş olduğu bölge deki köprüler, kaleler, vadiler ve önemli akarsular blog yazılarımız da, yerine ve zamanına göre tanıtıcı yazılarımızın tamamlayıcı unsurları olacak.

Deniz kenarında bir yayla var mı bilmiyorum, yaylaların neden deniz kenarında olmadığını da. Yaylalar, zor şartların, geçit vermez vadilerin ve ulaşılması zor dağ zirvelerinin eteklerine kurulmuş. Bunun birçok nedeni olabilir. Her kesimin farklı bir değerlendirmesi de. Fakat bir yaylacı ya soracak olursanız, size vereceği cevap şudur;

“Hayvanlarımızın karınlarını doyura bilmek için.”


Her yaylanın ulaşım zorluğu olmaya bilir. Bazı yaylalara ulaşım nispeten kolaydır. Günümüz açısından değerlendirecek olursak, ulaşım zorluğu olan bir yaylamız yoktur.
Yıllar yıllar önce onca zorluk ama insanı mutlu eden bir zorluk. Bu gün yaylalarımızdaki en yüksek zirve, eğer isterse bir ev hanımının bile, günlük basit bir tur ile gidebileceği bir mesafede.



Basit tur nedir? Ulaşılması istenilen zirveye ulaşım kolaylığı.

Bu gün yaylalara ulaşımın kolaylığı elbette ki insanların sahip oldukları hayvanlarının karınlarını doyurmak için kullanılmaz. Kenarda köşe kalan birkaç yaylacı nasiplenir sadece bu kolaylıktan.
Sonrası Turizm için kullanılır; Para için, daha çok para için…

Bir de doğa severler…

Yaylacılar neden hayvanlarının karınlarını doyurabilmek için bunca zorluğa katlandığını merak edeniniz olursa;
Birincisi bu onlar için bir zorluk değil. İkincisi hayvanlarının karınları doymazsa muhtemelen kendi karınları da doymayacaktır, bu yüzden.
Yani bu bir geçim sebebidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rize Yaylaları - Elevit Yaylası (Yayla Köy)

Turizmin Kültür Üzerindeki Olumsuz Etkileri