Elevit Yaylası (Yayla Köy) için Açmış Olduğumuz Bloğumuz... [BETA]



Ayder Yaylası’ndan sonra ikinci olarak Elevit Yaylası (Yayla Köy) için açmış olduğumuz bloğumuz  …..  alan adı ile bloger üzerinden yayın yapacak ve sadece Elevit Yaylası (Yayla Köy) için tanıtım maksatlı olarak hizmet verecektir.
Elevit Yaylası Rize Yaylaları’nın önemli yaylalarından biridir.  Yayla tanıtım yazılarımızda kullanmış olduğumuz ve kullanacak olduğumuz, “önemli yaylalardan ya da yaylalarımızdan biridir” cümlesi, tanıtımını yapacak olduğumuz her yayla için standart bir cümledir. Yaylaların önemi yayla olma özelliklerinden gelir. Yaylalar arasında ki önem farkı ise, her yaylanın kendi benzersiz özelliğinden kaynaklanır. Bu benzersiz özellik var olan diğer yaylalardan ayrı bir öneme sahip olduğu anlamına gelmez. Sahip olduğu kendine has önemli görülen özelliği, insan oğlunun tercih etme arzusu ile alakalıdır.
Yukarıda ki paragraftan ne anladınız bilmiyorum, kısaca anlaşılması gereken şey şudur;
Her yayla önemlidir ve her yayla tanıtımı için kullanacak olduğumuz bir cümledir; “…önemli yaylalarımızdan biridir.” Cümlesi.

Elevit Yaylası (Yayla Köy) Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir yayladır.
Yaylalar için yapmış olduğumuz bir araştırma bize şunu gösterdi. Bu yaylaların, hangi ilin hangi ilçesine bağlı, bu ilçenin hangi köyünün yaylası olduğu açık ve net bir şekilde ortada değil. Kapsamlı bir araştırma yapmanız ve ulaşmış olduğunuz bilgileri bir başka sitede ki bilgilerle karşılaştırmanız gerekiyor. Bu bilgiler bazen aynı yaylayı farklı ilçelere bağlı yayalar olarak gösterebiliyor. Hele de bu yaylaların, köy mü yayla mı olduğu bile anlaşılamıyor.
Hani şöyle bir anlayış var; Rizeli misin? He…! Öyle ise Laz sın.
Bu durum yaylalar için de böyle, gideceğiniz yer, Fırtına Vadisin de ya da Kaçkar’ın eteklerinde mi? He…! Öyle ise yayladır.
Fırtına Vadisin de ve Kaçkar’ın eteklerinde sadece yaylalar değil köylerde vardır. Yayla farklı bir şey köy farklı bir şeydir.

Konunun bu bölümü blog akışımızın seyrini çok fazla ilgilendirmediği için detaylı olarak anlatacak ya da araştıracak değiliz. Yalnız gittiğimiz her yaylanın, Rize’nin hangi ilçesinin hangi köyünün yaylası olduğunu yazılarımız da belirteceğiz.
Rize Yaylaları’nın irili ufaklı tamamı ile ilgili bir web site ya da blog varsa bu sayfanın altında ki yorum kısmına, site / blog adresini yorum olarak bırakabilirsiniz. Belki vardır ama biz bulamamışızdır.
Elevit Yaylası (Yayla Köy) ile ilgili yazı, fotoğraf ve diğer tanıtıcı çalışmalarımız, Elevit Yaylası (Yayla Köy) için açmış olduğumuz bloğumuz da yer alacak.

Beğeneceğinizi ümit ediyoruz…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rize Yaylaları - Elevit Yaylası (Yayla Köy)

Turizmin Kültür Üzerindeki Olumsuz Etkileri